sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kuningatar juustokakku uunissa

Tein H.lle synttärikakuksi kuningatar-kakun. Tätä voisi sisältönsä puolesta kutsua jopa terveyskakuksi minun mittapuulla. ;)

Pohja; isoon vuokaan

Paketillinen kaurakeksejä ca. 250-300g
75g voita

täyte;

600g rahkaa (maustamatonta)
200g tuorejuustoa (maustamatonta)
1dl kermaa
1dl sokeria
3 munaa
2 rkl sitruunamehua (laitoin reilun)
2tl vaniljasokeria
1/2 dl vehnäjauhoa

Päällys;

300g marjoja
2rkl perunajauhoa
2 rkl sokeria

Murskaa pohjaa varten keksit, sekoita sulan voin kanssa ja painele vuuan pohjalle.
Vatkaa täytteen aineet hyvin sekaisin. Ja kaada seos pohjan päälle.
Soseuta marjat ja lisää sokeri ja perunajauho. Tiputtele marjasose täytteen päälle haluamasi tavalla. Itse marmoroin tollaisen sekaisen kuvion. :D

Paista 160 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Sammuta uuni ja anna jäähtyä uunissa. Parhaimmillaan tietenkin yönyli jääkaapissa maustuneena.


uuniin matkalla
Eilen auringossa herkuteltuna

2 kommenttia:

  1. Millä nimellä täältä löytyy maitorahkaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on sellainen kun Kesam. Ei ihan täysin vastaa kunnon maitorahkaa mutta menee paremman puutteessa. :)

      Poista