torstai 17. toukokuuta 2012

17. MajTäällä on tänään oikein juhlapäivä isolla J:llä. :D

Norja juhlii nimittäin itsenäisyyspäiväänsä. Meilläkin taisi koko kylä olla liikenteessä ja kaikilla - KAIKILLA - oli kansallispuku päällä. Aika mahtavaa. Teinitkin tuolla vaan kulki ylpeinä pukuineen. Kohokohta eli paraati katseltiin suosiolla kauempaa ettei arkisine vaatteinemme oltais pilattu tunnelmaa. :D

Published with Blogger-droid v2.0

4 kommenttia:

 1. Ihana neuletakki! Onko jonkun itsetekemä? Aina kun näen tuollaisia, harmittaa, etten osaa neuloa :(

  Mukavalta kuulosti itsenäisyyspäivän juhlinnat. Jotenkin on vaikea kuvitella suomalaisteinejä kaupungilla ylpeinä kansallispuvut päällä ;)

  VastaaPoista
 2. Joo tuli itellekin mieleen, ettei ehken Helsingin teinit ihan tosta noin vaan vetäis kansallispukua ylleen joulukuun kuudentena. :D Tai mistäs sitä tietää jos niin ois aina ollut. :)

  VAlitettavasti en ihan noin taitava ole puikkojen kanssa. ;) Ihan ostettu takki on. Mutta ihana.

  VastaaPoista
 3. Norjan kansallispäivä on esim Suomen itsenäisyyspäivästä poiketen vähemmän virallinen, vähemmän tylsiä puheita sisältävä koko kansan ja varsinkin lasten ja nuorten karnevaali. Kansallispukuylpeys on täällä ihan eri luokkaa kuin Suomessa. Kaupunkilaisetkin pukeutuvat Bunadiinsa. Yleensä selllainen hankitaan tytöille rippijuhliin (aito maksaa hopeakoruineen 30000-50000 kruunua), pojilla ja miehillä bunad ei ole niin yleinen, ei ainakaan täällä pohjoisessa. Kyllä sinne kulkueeseenkin voi mennä ihan tavallisiin pyhävaatteisiinkin pukeutuneena. Kaupasta saa ostettua "kunniamerkit"

  VastaaPoista
 4. Karnevaali näyttäisi kuvaavan tapahtumaa erityisen hyvin. :) Mahtavaa miun mielestä toi kansallispukumeininki! Empä tiennytkään, että puku tosiaan hankitaan konfirmaatiota varten - eipähän ole tytöillä sitten stressiä pukeutumisen suhteen. :)

  VastaaPoista