perjantai 3. elokuuta 2012

Suukkoja herkkusuille

Tein eilen Gräddebullereita tai suomalaisittain ihan suukkoja. Norjan version nimi on vissiin kokosbollar eli samaa herkkua syödään kaikkialla. :)

Ajattelin tehdä näitä Ennin synttäreille ( juu nyt jo mietin lokakuisia synttäreitä :D ), joten eilen kokeilin miten onnistuu. Sitäpaitsi meillä oli tänään perinteiset naisten perjantaiset lounastreffit, joten nää oli hyvä tulijainen päivän emännälle. :)

Tässä superhelppo ohje teillekin.


Ensin vatkasin kolme munanvalkuaista, 2 dl sokeria ja reilun teelusikallisen vanilijasokeria kovaksi vaahdoksi.

Sitten pursotin samaa vaahtoa marie-keksien päälle keoiksi. Oikeasti pitäisi käyttää vohvelipohjaa, mutta meillä ei semmosta ollut kotona... Sitten kököt 150c uuniin 6-8 minuutiksi. Tossa etualalla näkyy muuten muutama löysäkökkö. :D Ne on kaakaoversio kokeiluja. Vähän liikaa sotkin sitä jauhetta sekaan niin vaahto lösähti.
Sitten vaan dippailin vaahtokeot sulaan suklaaseen, jossa oli tilkka öljyä notkistamassa suklaata. Tietenkin jäähtyneeseen suklaaseen dippailin. Käytin ihan perus maraboun maitosuklaata. Olis ollut ehken parempi käytää jotain tummaa "löysempää" suklaata, niin dippailu olisi sujunut helpommin.
Valmiit suukkoset. Nam! En edes jaksanut näitä kokeiluja koristella, mutta maistui ihan noinkin. Seuraavalla kerralla aion kokeilla maustamista varmaankin kuivatulla vahelmalla ( ne oli niiiin hyviä Ruotsissa) tai sitten ihan vaan mokkaversioita tai hei mites vaikka mariannerouhe??? TAi salmiakkijauho???? Hmmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti