lauantai 14. syyskuuta 2013

Konttausta, töitä ja hampaita

Täällä ollaan kaverit! Ja hengissäkin vielä! Onkohan ennätys näissä blogitauoissa? ainakin siltä tuntuu....

Mihinkäs sitä jäätiin....joo oltiin viime postauksessa Bergenissä ja sieltä matka jatkui pikalomalle Suomeen. Suomessa nähtiin mummoja, enoja, tätejä, kummeja, kavereita.... :D Eli hyvin rauhallinen ja ilon täyteinen reissu! Kiitos vaan kaikille seurasta, ruuasta ja majapaikasta! Ennin suosikiksi nousi Late-eno. :D

Kotona täälla jatkui kauniit ilmat ja tässä kuva hämärtyvästä illasta Sogdalissa.


Tytöille kuuluu hyvää. :) Enni nauttii kovasti päikkärissä olosta eikä aina meinaisi lähteä kotiinkaan sieltä. Mukava myös kuulla tädeiltä kivaa sanottavaa Ennistä. Päikkäriin on myös tullut ihan uusi Enniä vuotta vanhempi Vilde-tyttö, joka on ihan ihastunut Enniin ja kuulemma seuraa Enniä joka paikkaan ja puhuu vaan Ennistä. :D

Ada on oppinut konttamaan ja liikkuu nyt sekä ryömimällä että konttaamalla ihan tilanteesta ja vaatteista riippuen. Ennikin on oppinut jo siivoamaan vähän tavaroitaan Adan tieltä. ;) Adalle tuli eilen täyteen 7 kuukautta ja sen kunniaksi huomasin, että alhaalta pilkistaa hammas! Saattaa olla kaksikin, kun en ole saanut kunnolla tarkastettua. Ke-to yönä Ada oli ihan kuumeinen, joten veikkaan, että hammas on puhjennut tuolloin. Adan vaipanvaihto on myöskin ihan toivotonta hommaa nykyisin, kun typy ei tahtoisi pysyä paikallaan millään. Sylihoidolla siis mennään. Pitää varmaan siirtyä housuvaippoihin tässä pikkuhiljaa. Niin ja myöskään suu ei pienimmäisellä neidillä pysyä kauaa kiinni. :D Jokeltelua ja lällätystä tulee jo aika lailla! Ruoka maistuu meillä edelleen hyvin, vaikka päristely äidin puhtaille vaatteille on välillä syömistä ( kasvis/lihasoseiden kohdalla varsinkin) hauskempaa!


Olen myös käynyt syömässä kodin ulkopuolella. ;) 


Mummilla; EI SAAA KUVATA!!!! IKKE!


Hei ja täällä meillä on alkanut BabyKino! Oltiin siellä nyt eilen ekaa kertaa. Ihan hauska kokemus, kun jumppamattoja lattioilla ja vaunuja melkein tungokseen saakka! Joo. Kyllä täällä näköjään mammoja riittäää! Ada teki tietenkin megabaissit siinä kesken leffan mutta eipä se vaipan vaihto näyttänyt ketään haittaavan. Enkä tainnut edes olla ainut. Äänet oli leffassa vähän hiljemmalla ja valaistus suuremmalla - ei haitannut tippaakaan. Yllättävän hyvin sain leffan katsottua ja positiivinen fiilis jäi koko touhusta! 

Tänne mennään nyt sitten joka toinen perjantai! 


Sitten se, joka on vienyt minun aikaa täällä on uusi työ. Tai uudet työt tarkemminkin. :) Jumppia olen nyt ottanut 5-6 tuntia viikkoon ja sen lisäksi sain "ylennyksen" laadunvalvojaksi. Käyn siis muiden tunnilla vähän tarkkailemassa. :) Kivaa. Samoiten aloitin osittain vetämään mammajumppaa. Eli maanantaisin vähän vuorotellaan yhden toisen äidin/ohjaajan kanssa vetovuoroja. 

Jumppien lisäksi päädyin ihan hetken mielijohteesta aloittamaan Me&i vaatemerkin (linkki Norjan sivulle, sieltä voipi klikkailla saman sivun suomeksi lippua painamalla ;) ) edustajana/myyjänä. Ajattelin pitää kutsut täällä meillä, mutta selvisi, että hän, jolla homma oli tällä meidän alueella ennen ollut, pitää nyt taukoa. Muutamien puheluiden jälkeen päätin, että miksikäs ei! Onhan näitä edustus ja myyntihommia tehty ennenkin! Tähän elämäntilanteeseen keikka hommat omalla tahdilla sopii enemmän kuin hyvin! Eli yksi harrastus lisää! :D 

Toisin sanoen menen esittelemään Me&i:n lasten-ja naisten vaatteita ystävien ja tuttavien koteihin pienille porukoille. Viime viikko oli ensimmäinen työviikko ja kutsuja minulla oli kahdet. Yhdet megakutsut huippu myynnillä ja yhdet pienet kutsut pienemmälla myynnillä. Olen tyytyväinen ja homma tuntuu omalta. Ihan kiva, että ensimmäiselle viikolle sain järkättyä kahdet ihan vastakkaiset kutsut! Tiistai-iltana olin tosiaan esittelemässä vaatteita 12-hengen naisporukalle illalla 8 aikaan ja kaikki olivat liikkeellä ihan ilman lapsosia. :) Siinä jo viimeisiä vieraita odotellessa naiset tutkivat ihastuksissaan vaatteita ja yrittivät päättää mitä tilaisivat. Sitten esittelyn jälkeen lähes jokainen kokeili vaatteita itselleen ja yhtä vierasta lukuun ottamatta kaikki tilasivat jotain. Ja tämä "yksi" pitää itse kutsut ensiviikolla. Torstain kutsut sen sijaan olivat päivällä 12 aikaan. Tällöin kokoontuneena oli viiden 4-7kk vauvan mammaryhmä. Kaikilla oli siis pienimmäiset mukanaan. Myös Ada oli matkassa. Naiset lounastivat ( tietenkin leipää) siinä samalla kun minä esittelin vaatteitä. Esittelyn lomassa vähän hoidettiin vauvojakin. Tätä ennen vain varovasti kaksi naista uskalsi vilkaista rekkejä. Esittelyn jälkeen jatkettiin jutustelua ja siinä vähitellen jokainen vähän sovitteli ja mallaili. Kolme tilausta tuli saldoksi ja yksi joka "ehkä" tilaa minulta myöhemmin yksityisesti. 

Mukava oli kokea molemmat treffit. :) Eli nyt vaan kaikki norjalaiset lukijat siellä minulle tilauksia tulemaan! :D Ja suomalaisetkin niin tuon sitten tullessanin seuraavalla kerralla. :) 

Tässä vähän purettavaa...


Askarteluhommia


Tässä sitten hämyinen kuva syksyn mallistosta. :) 


Tykkään kyllä tosipaljon heidän vaatteistaan! Varsinkin iloisista ja pehmeistä lasten vaatteista! Heidän aikuisten vaatteistaan ei tätä enennen ollut yhtä mekkoa enempää kokemusta, mutta siitäkin mekosta on tykätty ja kovasti viime syksynä pidetty! Nyt sen sijaan tilasin "muutamia" vaatteita työvaatteiksi ja ihania ovat! On olleet käytössä ihan ahkeraan koko viime viikon töidenkin ulkopuolella! :D 

Tässä vielä Ada mallina pupupuvulle. Kyllä muuten tolla puvulla on kätevä painella menemään pitkin parkettia! Kiitos plyyssin/velourin tulee lattiatkin siinä luuluttua samalla! ;) 


Semmosta tänne!

4 kommenttia:

 1. Krista!! Mä en kestä, kun olet noin aktiivinen!!! Tule äkkiä takas Suomeen, niin saat sut mukaan mun omille Kotitoripäiville!! Upeeta oikeesti, että sulla riittä panoksia ihan kaikkeen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora! Toinen aktiivi rouva siellä! Tulen kuule enemmän kun mielelläni sinne toreilemaan ja leipomaan kakkuja heti kun taas samassa maassa asutaan!

   Poista
 2. Milläs kielellä pidät niitä kutsuja? Oot kyllä aika super :)
  Meilläkin puhkes tällä viikolla eka hammas ja toinen varmaan ihan parin päivän sisään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Katos kun kotityöt ei niin kiinnosta niin pitää keksiä kaikkea muuta! ;) Norjalla täällä mongerretaan, eli vähän taas uutta haastetta ja sanastoa. :)

   Poista