tiistai 12. helmikuuta 2013

Synnytystä ennakoivat merkit

Kolme edellistä iltaa on mennyt täällä aika tuskaisissa merkeissä kun supistelut ovat selvästi tihentyneet ja siirtyneet iltaa kohden. Joka ilta olen ollut varma, että yöllä tulee lähto - mutta täällä sitä vielä vaan sinnitellään! Toissa yönä piti ihan nousta ylös kävelemään kun selän kivut eivät hellittäneet. Öinen vaeltelu onneksi auttoi.

Ennin synnytys käynnistyi silloin yöllä ja näin jälkikäteen ajateltuna  edeltävänä yönä oli useitakin merkkejä havaittavana esimerkiksi; järetön väsymys ja suurtakin suurempi nälkä. Nyt olen tosiaan yrittänyt kuullostella oloani iltaisin mutta tiheentyvistä ja melkein jo kivuliaiksi käyvistä supistuksista huolimatta on olo suhteellisen normaali. Mietin tässä sitten, että mitäs merkkejä sitä oikein onkaan mistä voisi tunnistaa ihan lähellä olevan synnytyksen? 

Tässä muutama oire mitä itse olen kuitenkin pongaillut tässä parin viikon aikana;  


- verenpaineen nousu (itselläni ollut koko raskauden ajan tosi matala mutta viime viikon neuvolassa oli selvästi kohonnut)

- menkkamaiset kivut ( siellä vauva sitä tietänsä taitaa jo raivata) ja vihlonta
- vauvan liikkeiden väheneminen 
- kasvojen ja erityisesti nenän turpoaminen 
- tukkoisuus ( nyt joutuu nenäsumutetta täyttämään jo päivisinkin) 

Millaisia oloja teillä on ollut synnytystä edeltävänä vuorokautena? Onko jotain erityistä mihin erityisesti jälkikäteen olette kiinnittäneet huomiota? 


Ps. tänään meillä oli skileik - päivä rinteessä ja kovasti yritin siellä touhuta mukana! Jos vaikka olisin saanut jotain aikaiseksi sillä touhuamisella! Väsyneet jalat ainakin. ;) 2 kommenttia:

  1. Synnytystä ennakoivat merkit? No tasan se, että viikkoja oli jo niin liikaa, että päättivät tuikata sytotecit kohdunsuulle! :) Paitsi limatulppa irtos 5 päivää aikaisemmin, muttei sekään mitään merkannut... Toiveet ei siis kovin korkealla tällä kertaa...

    Tsemppiä sinne, eikö ollut tarkotus sinne ystävänpäivään saakka kuitenkin sinnitellä?

    VastaaPoista
  2. Toivotaan Joo että nyt ei menis ainakaan yli teillä ja saisit kokea, että miltä se spontaani synnytyksen alkaminen tuntuu! Juu täällä yritetään sinnitellä torstaihin ja toivotaan ettei kamalasti ainakaan yli la:n tartteis odotella. Pääsisi tuo herrakin sitten reissuilleen...

    VastaaPoista