perjantai 9. elokuuta 2013

Rusettipipo ohje

Tein tossa maanantaina taas yhden trikoisen rusettipipon kun oli juuri täällä yhteen tarvikkeet ja kaveri oli tyttöjen pipoja ihaillut. Hänen Adan ikäiselle tytölle tämä siis meni.

Samalla sitten räpsin muutaman hyyyyyvän kuvan tänne teille, niin voitte tekin alkaa surauttelemaan rusettipipoja ihan urakalla! Tässä yksinkertaiset ohjeet teille!

Omaani löysin ohjeet Tanttaralla-blogista. Siellä ehkä vähän ammattimaisemmat ohjeet. ;)

1. Leikkaa rusettia varten kaksi suikaletta; rusetti n. 16cm x 28cm ja tamppi/pötkylä n. 6cm x 12cm Nämä mitat tietenkin helposti suhteuttaa pipon kokoon. Langansuunta pidemmän mitän mukaan. Silitä kankaat kuten kuvassa. ;)
Lisää kuvateksti
2. Taita rusetti kangas leveyssuunnassa ja tamppi pituussuunnassa.


Lisää kuvateksti

3. Ompele ensin rusetin taitoksen vastainen sivu kiinni. HUOM! Jätä kääntöaukko. Asettele sitten kangas siten, että äsken ommeltu sauma jää keskelle. Surauta sitten yhteen kaksi muutakin saumaa. Sekä tampin pidempi reuna. 

Lisää kuvateksti

4. Käännä ompelukset oikein päin. Rusetin sauma ja siinä oleva kääntöaukko, jäävät nyt kätevästi rusetin takapuolelle. 

Lisää kuvateksti

5. Pyöräytä pötkylä rusettikankaan ympäri ja sullo päät toistensa sisään. Asettele rusetti kauniiksi ja kiinnitetään käsin ompelemalla tamppi kiinni rusettiin.

Lisää kuvateksti

6. Tässä vaiheessa viimeistään olisi hvyä leikata itse pipokankaat. Itse tein vuorellisen pipon ja vuoren jopa eri värillä, jotta se kivasti sieltä pilkistää ( + on lämmin).  Pipon kaavat ( tai siis malttamattomana piirsin suoraan kankaaseen) piirsin käyttäen mallina tyttöjen vanhoja pipoja, jotka kooltaan ja malliltaan ovat hyväksi havaittuja. Näihin lisäsin tietenkin sauman varat. Halutessaan vuoren voi jättää hiukan pienemmäksi, niin se asettuu kauniimmin.

Sitten vaan surautetaan vuori ja pipokangas yhteen etusaumasta. Saumurihan tässä pipojen ompelussa olis tosi kätevä mutta harmi, että se on äitillä. Eli tein ihan vaan peruskoneella. Huolelliset ompelijat tietenkin siksakkaavat vielä saumat, mikäli saumuria ei ole. Itse en tällä kertaa kuulunut tähän ryhmään, sillä pipo tulee vauvalle, eikä siksi niin kovaan käyttöön, että saumat ei kestäisi. Toivottavasti. 

Lisää kuvateksti

7. Sitten ommellaan käsin rusetti kiinni pipoon. Mikäli haluaa välttyä repsottavilta reunoilta tai pipo tulee isomman lapsen käyttöön, suosittelen kiinnitämistä useammasta kohdasta.  

Lisää kuvateksti

8. Sitten eikun surautetaan pipokankaat yhteen! HUOM! Muista taas kääntöaukko vuoren puolelle.

Lisää kuvateksti

9. Sitten taas käännellään ja ommellaan kääntöaukko kiinni. Ja TSADAM! Pipa valmis sovitettavaksi! 

Mallilla oli parempaakin tekemistä just tollon kun poseeraaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti