sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Säikähdys

Moikka taas!

Täällä menee edelleen kivasti, mitä nyt vähän välillä väsyttää. Vauva on kasvanut ihan hurjasti ja saanut jo omaa näköäkin. Hän ei ole enää mikään mini Enni vaan ihan oman itsensä näköinen. :)

Keskiviikkona täällä meillä kävi neuvolatäti ja vauvalle oli tullut painoa vajaassa viikossa hurjat 500 grammaa! Eli maitoa ainakin riittää! Hoitsun mielestä vauva kuitenkin teki suullansa "outoa" liikeettä  - ikään kuin ei saisi kunnolla henkeä. Samoin kiinnitti huomiota vauvan suht runsaaseen puklailuun. Kaiken lisäksi vauva meni hänen vierailunsa aikana jotenkin siniseksi ja hoitsun mielestä myös vähän poissaolevaksi. Hämpä siis passitti meidät suoraan lääkärille tarkistukseen. Vähän siinä autossa meinasi alkaa äitiä jo surettamaan, mutta onneksi lääkärin mielestä kaikki oli ihan normaalisti. Lääkäri konsultoi vielä toistakin lääkäriä ja soitti varmuuden vuoksi vielä toisen sairaalan lasten lääkärille, joka puolestaan ihan vaan varuilta konsultoi jotain keuhko/sydän spesialistia. Kaikkien mielestä kuullosti ihan normaalilta vauvalta. Vauvan kädet olivat siellä lääkärilläkin sinertävät ja tästä meidän lääkäri mainitsi myös sille lastenlääkärille puhelimessa ja sanoi samalla, että vauva on iholtaan hieman tummempi, joten siitäkin syystä voi sinertävyys näyttää vahvemmalta. Lääkäri siellä puhelimen päässä käski kysymään, että mistä maasta me ollaan. No ei ihan NIIIN tummia olla minun mielestä. :D  Meidän oman lääkärin  mielestä ehken vähän turhaan tämä hoitsu pelotteli meitä. Hoitaja oli kyllä varmaan minuakin nuorempi, mutta toisaalta hyvähän se on tarkistaa turhaan kun jättää tarkistuttamatta. Loppu hyvin kaikki hyvin.

Moi
Muuten ollaan jo totuttu arkeen, vieraita on meillä käynyt ihan sopivasti ja keskiviikkona mentiin vauvan kanssa iltaa viettämään kun "jalkapallo daameilla" oli naistenilta. Mukava ilta olikin vaikka ei me kovin kauaa kehdattu olla kun halusin päästä ajoissa nukkumaan. :) 11 mukavaa naista meitä oli. Huippu porukka! Niin ja noiden jengiin on muuten nyt kesän loppuun mennessä tulossa 6 uutta tulokasta, 7 meidän neiti mukaan luettuna.

Huomenna olis sitten taas kouluhommien aika kun saadaan kotitentti tehtäväksi. Keskiviikkona pitäisi palauttaa. Saa nähdä mitä siitäkin tulee. :D Parhaani lupaan yrittää! Ja tiistai-keskiviikko yönä saadaan vihdoin isikin tänne kotiin! Jej!

Täällä ollaan nautittu superaurinkoisista ilmoista

3 kommenttia:

 1. Voi toi säikähdys on ihan hirveä tunne! Meillä on molempien kohdalla samantyylinen säikähdys, mutta nuoremman kohdalla pahempi: neuvolalääkäri oli sitä mieltä, että vauvalla on todennäköisesti sydänvika. Tutkimusaika saatiin lastenklinikalle vasta viikon päähän ja ohjeeksi, että mikäli hengitys tuntuu ahtaalta, niin suorilta päivystykseen. Hyvä ohje tällaiselle hysteeriselle luulosairaalle ;) Eli siinähän sitä stressaamista ja huolta olikin tarpeeksi. Sydänlääkäri taas oli sitä mieltä, että ihan turhaan mentiin tutkimuksiin ja että neuvolalääkäri pelästytti turhaan. Tietty aina parempi käydä "turhaan", mutta aika unettomia öitä tuossa vietettiin.

  Mutta on teillä aivan supersöpö vauveli :)

  VastaaPoista
 2. Hui mitä pelottelua teilläkin on ollut! Onneksi selvisitte säikähdyksellä!

  VastaaPoista
 3. Kurjaa tuollainen säikyttely. :/ Meillekin synnytyssairaalassa selitettiin, että vauva ei ehkä kuule kunnolla. Eikä sitä selitetty mitenkään. Kauheaa epävarmuutta, mutta kyllähän J nyt kuulee ihan hyvin, vaikka mitään kuulokoetta ei ole tehty. Ja isompaa käytiin tutkimassa sydämen sivuäänen takia, mutta eipä siinäkään ollut mitään.

  Onneksi teillä tutkittiin kuitenkin ja kaikki on hyvin. :) Ihana vauva kyllä, mulle tulee ihan uudelleen vauvakuume! ;)

  VastaaPoista