lauantai 1. helmikuuta 2014

Maitoa? Ei kiitos!

Heippa vaan taas!

Meillä on ensimmäinen yö niin sanottua unikoulua takana.

Mehän siirrettiin tytöt samaan huoneeseen tässä joku aika sitten. Siinä samalla opetettiin Ada nukahtamaan omaan sänkyynsä. Tämä meni niin, että annettiin tyttöjen olla siellä keskenään ja Adan vähän itkeskelläkin. Käytiin välillä poissa ja sitten jäätiin istumaan siihen tyttöjen sänkyjen väliin. Alkuun siliteltiin siinä Ada uneen. Parin illan jälkeen riitti, että H vaan istui siinä hetken ja Ada oli unessa. No minun pitää vieläkin silitellä ja istua siinä varmaan 10 minuuttia.

Tämän jälkeen Ada on heränny ensimmäisen kerran varmaan 10 aikoihin. Silloin vaan tutti suuhun ja unet jatkuu. Seuraavan kerrann 12-01 aikaan. Vähän oman jaksamisen mukaan olen joko antanut tutin ( joskus toimii joskus ei), jäänyt silittelemään tai ottanut viereen. Jossain vaiheessa yötä olen joka tapauksessa hakenut Adan meidän viereen. Siinä ollaan sitten vaihtelevasti nukuttu. Jotkin yöt 1-2 imetyksellä. Joskus siinä lisänä vielä 1-100 tutin menetystä ja muuta pyörintää ja hyörintää. Kaiken lisäksi Enni on nyt kotiin paluun jälkeen tullut meidän viereen melkein joka yö. Eli vähemmänlaisesti unta minulle. 


No nyt päätettiin, että Ada - vajaa 1 vuotta - ei saa enää maitopalvelua öisin! Johan tätä on pitkälle lykättykin, kiitos kaiken reissaamisen. Mietintään vielä jäi, jatketaanko imetystä päivisin vai ei…

Tilanne meni eilen näin; illalla minä luin ja lauloin tytöille ja siinä 8 jälkeen isi meni sanomaan tytöille hyvää yötä ja istumaan hetkeksi sinne heidän seuraksi, jotta rauhoittuminen kävisi vähän nopeampaa. Ada taisi nukahtaa samantein, mutta Ennin normaali iltashow jatkui vielä hetken ( siis pissit, jano, kakki….).  Joskun puolen ysin aikoihin molemmat viimeistään kiltisti unessa. Adalla jotain pientä itkua/ininää siinä ysin pintaan mutta rauhottui itsekseen.

12 jälkeen Ada sitten heräsi ensimmäisen kerran. H rauhoitteli tutilla ja vieressa istumalla vissiinkin jotain 10-20 minuuttia. Vähän hämärää tuo aikakäsitys kun itse olin puoliunessa. H takaisin sänkyyn ja 1 uusiksi.  Tässä vaiheessa Enni kipitteli minun viereen. Huomattavasti lyhyemmän tuntuinen rauhoittelu. Itse katsoin kelloa tämän jälkeen aamulla kello 8.09.  WHAAAAT?????

Ada itkee. Tyttö ylös ja olohuoneeseen sohvalle ottamaan maitohörpyt. Siinä unensekaista hörpintää ja sitten pirteänä leikkimään. 


H heräsi vajaa 10. Hän oli kuulemma 1 jälkeen jäänyt nukkumaan Ennin sänkyyn. Siis sillä ajatuksella, että Ada taas kohta heräisi. Mutta eipä ollut herännyt, joten oli sitten 3 aikaan kömpinyt meidän sänkyyn. 

Kohtalaisen kivasti mennyt ensimmäinen yö! 

4 kommenttia:

 1. Vau, onnittelut unikoulusta! Ihan mahtava juttu! Olisin voinut kirjottaa ihan omat blogitekstit aiheesta, mutta kun sen blogin jo lopetin niin tässä meidän kommentit.

  Pikkuveli tänään ekaa päivää ilman päivätissiä (isi hoiti päiväunille laitot, yllättävän hyvin meni), pelkkä iltatissi ja yöllä haen varmaan taas kolmen aikaan viereen tissittelemään. Kuukauden päästä sitten koko imetyksen lopetus ja (toivottavasti) viimeinen unikoulu.

  Isosisko (jolla samanlainen yökkäri ku Ennillä :) ) taas on tullut siitä maaliskuun lopusta saakka joka yö meidän sänkyyn, ja iltaisin ihan samat jano, pissa, yksi laulu vielä -kuviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasinkin, että olit tehnyt sellaisen harmillisen päätöksen. Välillä aina itsekin miettii lopettamista mutta jostain sitten taas vähän intoa löytyy! :D Teillä alkaakin siellä uusi mielenkiintoinen projekti! Mielenkiintoista seurailla! Tule kertomaan miten teillä sitten lopettaminen onnituu!

   Poista
 2. Super hienosti mennyt eka yö! Ei ole tottakaan! Toivottavasti jatkuu samaan malliin Adan unet :-) jes!

  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pikkasen yllätti! Viime yö ei ihan samalla lailla mennyt…

   Poista