lauantai 6. heinäkuuta 2013

5 kk neuvola

Eilen oli taas neuvola Adalla.  Meidän neljän ryhmä oli kutistunut kahteen kun kaksi perhettä oli muuttanut muualle. :D Ryhmätapaaminen alkoi kuulumisen vaihdolla ja sitten fysioterapeutti kertoi meille perusjuttuja tämän ikäisen vauvan kehityksestä ja sen tukemisesta. Hän muistutti mm. siitä, että tämän ikäinen yleensä jo haluaa vietää omaa aikaa esimerkiksi leikkimatolla ilman, että siinä tarvitsisi koko aikaa seurustella hänen kanssaan. Ada esim on köllinyt ehken liiankin paljon sitterissä kun en raahdi jättää häntä yksin matolle makoilemaan. Fysioterapeutti mainitsi jo nyt ensimmäisistä kengista ja muistutti, ettei ensimmäisiä kenkiä olisi ehken hyvä periä isosiskolta vaan ensimmäiset kengät tulisi olla ihan uudet ja ikiomat! Varsinkin jos siskon ensimmäiset kengät ovat paljon käytetyt niinkuin meillä.

Isosiskokin mukana tällä kertaa
Adan mitat oli 63cm (Enni 63,5) , 6265g (5850g) ja pää 41,8cm (41cm). Painokäyrä hiukan tippunut. Mietittiin, että taidetaan aloittaa puuron maistelu ensi viikolla, sillä Ada on aika levoton iltaisin. Jos vaikka toista nälkä vaivaa. :) Rokotteetkin saatiin taas.  

Ada sairasti muuten kolmen päivän kuumeen/vauvarokon tossa viikonloppuna. Tuli kuumeeseen siellä häissä ja kotona sitten huomasin punaista ihottumaa. Sitä vähän jo arveltiinkin.

Kotona leikitään keskenään

Sisko on hassu

2 kommenttia:

  1. Onkin rohkaisevaa kuulla että vauva haluaa olla itekseen leikkimatolla ;)
    Ja isosiskot tosiaan on hassuja <3
    ps. hienot kynnet!

    VastaaPoista
  2. :D No on joo! Nyt on neiti saanut sitten olla siellä itsekseen enemmänkin. Tai isosisko on onneksi seurana. :)

    VastaaPoista