torstai 2. elokuuta 2012

Studentbarnehage plass

Enni sai sen paikan sieltä uudesta päikkäristä!!!! Jeeee!!! :) Nyt voin sitten vaan cykäilä aamulla sinne. Oon niin onnellinen. :) Torstaina mennään tutustumaan ja samalla saadaan sitten enemmän infoa.

Heti kuitenkin menin tänään ja ostin Ennille eväsrasian. :D Kun raukka semmosen tarttee. Päiväkodissa ei nimittäin tarjota lounasta kun kerran viikossa. Muinapäivinä pitää olla omat eväät matkassa. Samoin aamupala pitää olla mukana, jos haluaa, että lapsi syö tarhassa aamupalan. Hedelmiä ja välipalaa sen sijaan tarhan puolesta tarjotaan. Tää eväs maksu on 125Nok/ kk. Mitäs muuten tarha Suomessa maksaa? Täällä se kustantaa 2100nok/ kk. Ihan vaan noin vertailun vuoksi.

Eväsrasia ja uudet pökät alesta

Sitten ohjeen mukaan tarhaan tarvitaan mukaan
-vaipat ( ei up and go vaippoja - mitä sitten tarkoittaakin... ai ei vai saa olla housuvaippoja?? Häh? No kait selviäää....)
- jarrusukat ( tossut onkin jo hankittu)
- kaksi valokuvaa lapsesta ( pitääkin räpsiä...)
- vaihtovaatteita
- ulkovaatteet ja kuravaatteet

Tosiaan torstaina selviää kysymykset ja päästään tutustumaan paikkaan ja täteihin vaikka ollaan salassa käyty siellä pihalla leikkimässä ja kurkkimassa niin ei ihan outo paikka ole. :)

8 kommenttia:

 1. Onpas vallan kivannäköiset pöksyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ei voinu olla ottamatta kun oli niin hyvässä alessa ja jo aiemmin noita olen ihastellut. Lopullinen inspis saattoi myös löytyä eräästä kivasta pöksytaulusta.... ;)

   Poista
 2. Kiva, kun saitte sieltä paikan! Eiks toi eväsjuttu oo NIIN norjalaista? Mun kokemusteni mukaan Norjassa lounas tarkoittaa aina lunchpakkea. Onko se niin?

  Meillähän ei vielä olla tarhassa, mutta kummipojan äidin ihmetellessä tuota ei housuvaippoja -sääntöä hänelle sanottiin, että ne teippivaipat on kuulemma helpompi vaihtaa kun lapsia on tsiljoona. Näin kotiäidin mielestä kun juttu on just toisin päin, mutta lapsia ei olekaan tsiljoonaa :) Samoin oli sanottu, että ulkovaatteiksi ei housuja ja takkia, vaan haalari. Eli siis ilmeisesti helpompi pukea se haalari monelle lapselle kun kaksiosainen asu.

  Varmaan jännittää nyt tuplasti kun on uusi elämäntilanne edessä teillä molemmilla. Tai en tiedä ootko jännittäjätyyppiä, mutta mä oon oikeen viimeisen päälle. Meillä Neiti aloittaa ap-kerhon syyskuun alusta, joka on kahdesti viikossa ja mua jännittää jo sekin :D

  Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Joo miun käsityksen mukaan eväät on aika tavallista täällä. JA tosiaan se, että kaikki aikuiset puputtaa vaan leipää lounaalla. Sitä tarjottiin tänäänkin. :D

   Itsekin tultiin siihen tulokseen, että on varmaan kätevin vaihtaa tarravaipat, niin ei tarvitse kaikilta riisua kaikki vaatteita pois. Pitää alkaa taas vaan totuttelemaan tarroihin. Meille ei muuten mainittu mitään noista ulkovaatteista... syksy/kura vaatteina on meilla ainoastaan housut ja takki. Saa nähdä kelpaako. :D

   Et uskokaan kuinka jännittää. :D Nyt jo mietin miten pidän oman naamani peruslukemilla ja pillitän sit vaikka vasta oventakana. Jännittää myös oma koulu. Onneks se alkaa vasta loppukuusta niin ehtii hyvin olla alkuun Ennin mukana tarhassa ja isänsä saa sitten hakea typyn kotiin ajoissa alkuun.

   Tsemppiä teille kerhoon! Hyvin teidän neiti varmasti siellä viihtyy ja eikös se tosiaan mene niin, että meille äideille nää jutut on usein vaikeempia kun lapsille. :D

   Poista
 3. Hienoa, Onnea tarhapaikasta!!

  Huh, mä en todellakaan jaksais tehdä joka aamu eväitä, laiska-minä!

  meillä muuten toivotaan päiväkotiin kuvia perheestä! Äidistä, isästä, yhteiskuvia ja vaikka isovanhemmista ja muista läheisistä aikuisista. Niitä sitten ikävän tullessa katsellaan.

  Laskua ei oo vielä tullut, mutta mun käsityksen mukaan päivähoitomaksu Helsingissä täydellä paikalla on n. 250€/kk. Siitä sitten saa alennusta jos päivä on alle 7h tai on vapaapäiviä tai sisarusalennus, pienet tulot jne. Ja kotihoidossa olevan lapsen tuki on n. 400€/kk (Helsinki) joten sen siinä sitten menettää myös. Paljos noi kruunut on euroissa? :)

  Mekin käytiin eilen ostamassa päiväkotireppu :) Ja tussi jolla merkata vaatteet, mutta ehdin hävittää jo sen tussin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti onnitteluista!

   Pitää varmaan laittaa evääksi aina edellispäivän ruokaa. :D Tai mitä nyt tuo E sitten suostuukaan syömään. Saattaavat tätit ihmetellä kun meidän neidillä on joka päivä eväsrasia täynnä kuivaa makaroonia. :D

   Ajateltiinkin tosiaan laittaa kuva myös meistä kun äiti siitä vinkkasi. Eli ei kun vaan räpsimään perhekuvia!

   Eli suunnilleen samoissa hinnoissa sitten ilmeisesti mennään. Täälläkin tietenkin sitten menetän kodinhoidon tuen. Saa nähdä saanko sitten mistään mitään opintotukeakaan. :D Hui.

   Meillä kans ois repun osto vielä edessa. Hei ja toi tussi ois muuten hyvä idea! Kangaskaupastako sellasen hommasit?

   Poista
 4. Polarn o pyret:llä myytiin tekstiilitusseja, hinta 2,90€. Tänään hainkin sitten jo uuden :)

  VastaaPoista