tiistai 20. marraskuuta 2012

2-vuotis neuvola

Ennillä oli tänään viimein 2-vuotis neuvola. Kuukauden myöhässä mutta ei kait se nyt niin tarkkaa ole. :)

Postissa tuli pari viikkoa sitten sellainen kolmen sivun mittainen lomake, jossa oli erilaisia tehtäviä, joita meidän piti Ennin kanssa jo etukäteen tehdä. Tehtävistä mainittakoon mm. viivan piiräminen mallin mukaan,  helmien pujottaminen naruun, tornin rakentaminen seitsemästä palikasta, helmen/rusinan saaminen pois pullosta ilman neuvomista/esimerkkiä, portaiden nousemista ja laskeutumista, esineiden asettelemista jonoon... mitähän näitä nyt oli.

Samoin lomakkeessa kyseltiin mm. puheen kehityksestä, kuulosta, näöstä, pottatouhuista ( täti oli muuten tosi ihmeissään kun kerroin, että Enni pärjää jo vaipatta päivät kotona - täällä Norjassa ei pottatouhuja kuulemma edes ajatella aloitettavaksi ennen 2 vuoden ikää), unista ja syömisistä.

Neuvolassa käytiin sitten yhdessä tämä lomake läpi ja sen mukaan Enni pisteytettiin ja merkittiin katsottiin suunnilleen mihin kohtaan taulukkoa Enni sijoittui. Kaikki meillä meni ihan normaaliin raamiin.

Ennin mitat oli; 88 cm ja 11.4kg. Eli onhan se tyttö jotain syönyt vaikkei siltä aina tunnukaan. :D Saatiin muuten lupa alkaa antamaan monivitamiineja Ennille, että varmasti saa sen mitä tarvitsee. Ja tietenkin Trania. Sitähän täällä kaikki syö/juo. :D

Ennin ihottumista saatiin samantien lähete lääkärille ( ja päästiinkin sinne suoraan odottamatta ) ja lääkäri määräsi muutaman voiteen. Yllätyin ihan kun nämä voiteet olivat tällä "sinisellä reseptillä" ihan ilmaisia.


Tässä vielä kunnon työmies isin kanssa ulkohommissa. 

3 kommenttia: