perjantai 10. helmikuuta 2012

Shokkihinnant

Tässä mussuttelen viimeisiä kindermaxeja ( näihin olen jäänyt NIIN koukkuun), joita ostin ison paketillisen Köpiksen kentältä kun lennettiin tänne alkuviikosta. No kai se on sitten elettävä Suomeen saakka ilman. Lähtölaskenta alkaa jo nyt... enää ????? päivää jäljellä.

Vois tosiaan luulla, että mie syön kaikkien ravintosuositusten mukaan ja herkuttelen korkeintaan kerran viikossa. Tai monet on OIKEESTI niin luulleet ihan töiden ja normaalin viikottaisen liikuntamäärän puitteissa. Nää monet ei kuitenkaan ole ihan oikeessa ja selvästikään tunne minuu. Sit taas ne ketkä tuntee, tietää että todellisuus on toinen. :D

Ensinnäkin ruokaan meillä menee rahaa enemmän kun suurella perheellä, sillä kaksi urheilevaa aikuista syö todellakin paljon. Enni on muuten kovaa vauhtia perimässä vanhempiensa ruokahalun, sillä typy vetää esimerkiksi pastaa enemmän kun esikoululaiset. Täällä H:n jengillä on pakollinen lounas neljästi viikkoon, joten ehken miun lounas tulee tulevaisuudessa olemaan kevyempi. Kun molemmat istutaan ruokapöydässä, tulee väkisinkin santsattua koska toinen vielä syö ja sit tekee itsekin mieli lisää. :) Ja en muista millon viimeks miulla ois edes ollut joku ähky???? Varmaan olen venyttänyt vatsani 100 kiloisen tasolle. Syödään onneks suht terveellistä kotiruokaa ja H mättää vihanneksia kaikkien lautaselle. :)

Sit tosiaan ne herkut.... valehtelematta syön jotain makeeta päivittäin. Kauppareissulta tarttuu aina mukaan matkaeväs ja useasti iltapalaksi menee jäätelöä. Mutta kun se on niin hyvää. Tunnen kuitenkin itseni sen verran hyvin, että osaan ostaa ainoastaan 1/2 litran jäätelöpaketteja ja niitä pieniä suklaapatukoita ( kindermax on just täydellinen). Jos joskus erehdyn ostamaan vaikkapa kokonaisen suklaalevyn niin tiedän varmasti sen tuhoutuvan samantien kun sen aukaisen. Tai vähintäänkin napsin sen puolenpäivän aikana. Olen tän pienen päivittäisen herkuttelun kuitenkin itselleni toistaiseksi sallinut, sillä ainakaan vielä se ei misään näy. Mutta eri juttu kunhan päästään omaan uuteen kotiin ja astun vaa'alle ekaa kertaa tän hotellijakson jälkeen....  murehditaan sitä sitten. ;)

Tän postauksen pointti oli kuitenkin nää hirveet hinnat täällä Norjassa. Tohon nyt  sattu tulemaan muuta löpertelyä väliin. :D Eli kävin täällä sillon viime viikolla tekemässä ekat pienet kauppaostokset, niin jäipähän muuten matkaeväs suklaapatukka ostamatta. Herkut maksaa täällä vähintään tuplasti Ruotsin hintoja enemmän. Esim sellanen tavallinen 200g suklaalevy maksaa 30-35 norjan kruunua. Whaaat??? Tai semmoset suklaakarkkipussit ( jotain 300g varmaan) maksaa jopa 60 no kr!!!! Irtokarkkien kilohinta on 130no kr. Pikkasena shokkina tuli meikäläiselle.... Muuten täällä näyttäis olevan ruoka samoissa hinnoissa tai himpun verran kalliimpaa. Nuo   karkit vaan vieläkin järkyttää... no ei kait se auta kun alkaa nakertaa porkkanoita.

Tulipahan turha sepostus mut menkööt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti