lauantai 1. syyskuuta 2012

Kouluviikko

Toinen kouluviikko - eli ensimmäinen kunnollinen viikko- takana ja fiiliskset ihan kivat. :) Ajattelin että yritän vaikka perjantaisin tai lauantaisin vähän kerrata tänne mennyttä viikkoa kun kuitenkin teitä kiinnostaa. :D Ja ihan muuten vaan tänne muistiin.

No maanantaina meillä oli aamusta luento urheilun historiasta ( täällä Norjassa on muuten sama systeemi kun Ruotsissa, että ensin luetaan joku suurempi kokonaisuus ja sitten vasta otetaan seuraava kun edellinen on käsitelty - Suomessa ainakin meillä oli niin, että monta ainetta kulki rinnakkain aika pitkään). Sitten pari hypäriä, joita näyttäis olevan ihan kiitettävästi ja iltapäivästä sitten tanssittiin kansantansseja. :D Vaikka tää tunti oli enemmänkin musiikin rytmiin tutustumista. Sillä teemalla sitten tehtiin kaikkia harjoituksia ja opeteltiin perus kasin laskua.

Tiistai alkoi suunnistuksella. Päivän aiheena oli suunnistus 1-4-luokkalaisille. Suunnistettiin hallissa. :D Mutta oli ihan huippu kivaa ja tunnista jäi aika paljon vinkkejä reppuun, mikäli kyseiselle ikäluokalle tulee tarvetta tuntia ohjailla. Sitten taas luentoa ja iltapäivästä uintia. Uinnissa pääsin vähän loistamaan kun käytiin läpi kaikki 8 perusuinti tyyliä ja kukaan mu kuin minä ei ihan hallinnut perhosuintia. ;) Laulettiinkin tällä tunnilla. :D Ja leikittiin eläimiä. :D Hauskaa oli.

Keskiviikkona olikin koko päivä ( 6 h putkeen) pelkää luentoa. Ensin uinnin teoriaa, sitten historiaa ja lopuksi ainekirjoituksen kertausta. Meidän pitääkin palauttaa ensimmäinen kirjallinen tehtävä jo ensiviikolla. Jaiks. HEI ja iltapäivästä oltiin niin ahkeria, että jäätiin Jeaneten kanssa lukemaan kirjastoon pariksi tunniksi. :D Hyvä me! Ja oikeesti luettiin! Vaikkakin miun lukeminen on vielä aika hidasta mutta siinähän se harjottuu....

Torstaina urheiltiin pelkästään. Tupla tunti jalista ( jossa olin muuten aika surkee - pitänee ottaa muutama yksityistunti...) ja hypärin jälkeen uintia. Kellumista lähinnä.

Perjantai oli sitten meidän ryhmälle "studiedag" eli toisin sanoen vapaapäivä. Tämä siksi, koska pari ryhmää oli to-pe siellä vuorivaelluksella. Me mennään sitten maanantaina. Jaiks. :D Mutta käytiin kuulkaas vaparin kirjoittamalla sitä ensiviikolla palautettavaa tehtävää frilustlivistä. Aika hidasta tuo kirjoittaminenkin; luen norjaksi, ajattelen ja suunnittelen suomeksi ja lopulta kirjoitan ruotsiksi. Siksi ruotsiksi kun mielestäni oma norjankielen kirjoittaminen ei ihan vielä ole mitään akateemista tasoa....

Semmonen oli se viikko tiivistettynä!
6 kommenttia:

 1. Kyllä se siitä harjaantuu! Ja mitäs väliä sillä on jos vaikka kirjoitat koko ajan ruotsiksi :) Kuullostaa koulutus siltä et jodms haluu laihtuu niin sinne vaan :D ja pitää muuten korjata että Ruotsissa menee myös pari kolme kurssia rinnakkain :) Ainakin mulla :)

  VastaaPoista
 2. No luotetaan siihen. :D Nii ja oli ehken vähän pikaa ja huonosti muotoiltu tuo mitä kirjotin. TArkotin lähinnä että siellähän teillä käsittääkseni on myös yksi ismpi kokonaisuus mihin ensinnäkin haetaan ja sitten siitä pienempiä "isompia" luetaan yksi kerrallaan? Meillä bilsalla oli ainakin niin, että monta 2-3 op kursseja meni vierekkäin vähintään viisi ja sitten tietenkin kaikki tentit samalla viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ymmärrän mitä tarkoitat! Haha! Joo ihan oikeessa oot, yksi lukuvuosi kerrallaan haetaan (30 opintopisteen verran)ja se on aina yksi aine (yleinen opettajankoulutus lasketaan yhdeksi aineeksi tässä :D) ja sitten tuo 30 pistettä on jaettu pienenmpiin osioihin ja niitä pienempiä kursseja sitten menee miten sattuu. Onneksi ei ole tota että voi olla monesta eri kurssista kokeet samalla viikolla, ne on kuitenkin aina jaettu fiksusti. Phuuuuh.. Hei onnea retkeilyyn D Kirjoittelehan sit miten meni :D

   Poista
 3. Norjalaiset ovat niin tottuneita erilaisiin tapoihin kirjoittaa norjaa, että sinun ruotsisi tai svorskisi todennäköisestiin kuitataan toteamuksella, että kas, tällainen murre tällä kertaa ;)
  Ihan vakavasti ottaen, norjalaiset eivät ainakaan puheesta läheskään aina tunnista puhuttua kieltä ruotsiksi (ellei aksentti ole selvästi ruotsalainen) vaan ainakin minun ruotsiani, silloin kun en vielä osannut norjaa, kehuttiin tosi hyväksi norjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Svorski! :D En ole ikinä kuullutkaan. :D Ihan oikeassa olet, että monet ovat kehuneet miten hyvää norjaa puhun! Vaikka siis itse oletan puhuvani ruotsia heitellen mukaan norjalaisia sanoja. Hyvä että niin perin! Ja saan muuten tehdä tentit ja muut ruotsiks. jes!

   Poista
  2. svensk + norsk = svorsk
   dansk + norsk = dorsk ;D

   Poista