tiistai 24. huhtikuuta 2012

Bungee-trening

Treenijuttua taas pitkästäaikaa. :) Lauantaina olin kouluttautumassa uuteen lajiin nimeltä Bungee. Tietääkseeni tää laji on alunperin kehitetty amerikkalisen jalkapallon pelaajille. On muuten tehokas treeni voin sanoa. :D

Täällä meidän keskuksessa bungee-tunteja menee pari viikkoon, niin sisällä kuin ulkonakin. Näitä liikkeitä on tosin erittäin kätevä hyödyntää muillakin ryhmäliikuntatunneilla tai PT - asiakkaita treenatessa. Bungee- kuminauhoilla voi treenata yksin tai sitten parin kanssa. Jälkimmäinen ehken jopa tehokkaampaa. Kumppareita on tietenkin eri tasoisia pituuden, paksuuden ja jäykkyyden mukaan.

Tässä pieni videonpätkä niin saatte paremman kuvan itse treenistä;


Mut joo se koulutus.... Siinä treenin alussa otettiin itellemme parit, ja työskenneltiin siten sitten päivän loppuun saakka. No mie olen alle 50 kiloinen ja miun pari sattu olemaan tuplat siitä. Näin jälkeen päin ajateltuna ei niin hyvä pari valinta, :D

No koulutuksen alkupuolisko meni mitä parhaiten ilman ongelmia. Sain kyllä käyttää voimiani ihan täysillä, mutta hyvä vain. Alkupuolisko treenattiinkin enimmäkseen lihaskuntoa ilman paria. Sitten tuli lounastauko. Muut meni nauttimaan kevyttä lounasta ja minä jäin ohjaamaan omaa 75 minuuttista step og styrke - tuntiani. Normaalisti olen ihan naatti tämän tunnin ohjaamisen jälkeen ja saan tankata ruokaa loppuillan ihan huoletta. :D Yhtä naatti olin tälläkin kertaa, mutta sen sijaan, että olisin mennyt kotiin tankkaamaan, haukoin salaatin nopsaa naamariin ja jatkoin koulutusta muiden mukana. :) Onhan näistä maratooneista selvitty ennenkin. Ainut et jalat oli melkoista spagettia kun alettiin taas pariharjoituksiin. Lihaskunto osuus pareittain sujui hieman huojuen mutta se sykeosuus... huh huh. :D Meillä oli siis yhteen sidotut nauhat ja toinen pareista toimi varmistajana ja toinen sitten treenasi. Vaikka on se varmistaminenkin melkoista treenaamista.

Harjoitus esimerkki; Toinen varmistaa ja toinen juoksee täysiä niin pitkälle kun pääsee ( jaksaa) ja koskettaa maata, palaa sitten hallitusten takaisin. Tämä toistetaan 10 kertaa ja osia vaihdetaan. Tosiaan mitä parhainta treeniä myös varmistajalle, joka yrittää pitää itsensä paikallaan ja näin antaa vastusta treenaajalle. Oi oi kun reidet huutaa.  No meikäläinenhän oli jo melkoisen hapoilla tässä vaiheessa ja tää miun pari kun yritti esim tehdä yllä kuvattua harjoitusta niin mie vaan liu'uin( raahauduin) mukana tai jos jostain ihme syystä sain kenkien pidon pysymään ja onnistuin pitämään itteni paikoillaan kun parini juoksi  eteenpäin niin enköhän sitten lennellyt kun keilapallo kun tää pienesti painavampi parini oli juossut ääripäähän ja kuminauha alkoi vetämään häntä takaisin päin. Törmäyshän siinä meinasi tulla kerran jos toisenkin. Loppupeleissä jouduin pitämään kiinni pylväästä, että edes vähän pysyin paikallani. :D :D :D Onneks en ollut ainut... muutama nainen treenasi miehen parina niin sama homma heilläkin. Eli saman kokoinen pari ois ihanne. Mutta hauskaa meillä kyllä oli!

Voin suositella jos vaan mahdollisuus on kokeilla!!!

2 kommenttia:

  1. Aikamoinen treeni! Saa nähdä tuleeko meidän salille (elixia) tuota, olisi kiva kokeilla. Ja kiva maratoni sulla tosiaankin... :) Nyt pitäisi itse lähteä vetämään mäki-intervallitreenejä kun mini on isovanhempien kanssa lenkillä, mutta pääsin pitkästä aikaa lukemaan muidenkin blogeja niin ei millään malttaisi!!

    VastaaPoista
  2. Joo on kyllä tosi tehokasta treeniä jos vaan niin haluaa! Ja hauskaa. :D toivotaan teillekin sitä. Kuullostaa muuten mäki-intervallitkin tehokkaalta treeniltä! Pitäiskin päästä testaa. kuolisin varmaan. ;)

    VastaaPoista