maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lunta?

On luntaa tulvillaan ja raikas keväät sää... lallalllaallaallaaa...
Ei oikein kukkasetkaan tykänneet ilmasta
Lätäkkö! Sinne ja vähän äkkiä.
Aaa. Tää oli vaan joku pieni.
No nyt löyty vähän parempi!

Täällä herättiin aamulla lumisateeseen. Ihan kivaa vaihtelua näihin lämpimiin ja aurinkoisiin kevätilmoihin. Eikun miten se meni.

Nyt päivän mittaan lumet on sulaneet pois mutta aamulla Enni pääsi nauttimaan valkoisesta ihmeestä ja aina niin hauskoista vesilätäköistä. :D

Muuten ollaankin vaan nökötetty sitten sisällä ja tylsistytty. H on jo toista päivää pelireissulaan ja tulee vasta huomenna kotiin. Pelasivat juuri tasan eli nollapeli on säilynyt. :) Mutta onneksi huomenna on jo ihan normi päivä niin meidän ei tarttee täällä kotona vaan olla, kun pääsee edes kauppaan. :D Vaikka huomiseks on ihan oikeita asioitakin hoidettavana...pitää mm. käydä paikallisessa kelassa eli NAV:issa kyselemässä. Olin nimittäin saanut päätöksen, että EN saa Ennistä lapsilisää. Jotta kyseistä etuutta saisin, on heille toimitettava todiste, että en saa enää etuutta Suomesta. Siis mitä? Enni ei ole ikinä asunutkaan Suomessa ja minä en ole todellakaan saanut mitään ylimääräistä Kelalta ( niin kun ei varmaan kukaan muukaan). Niissä papereissa, jotka aikanaan toimitin tänne NAV:iin mainitsin, että ollaan Ruotsista tänne muutettu. No käyn vähän selvittämässä, että mitä ne haluaa. :D Parempi kysyä jos ei ymmärrä. Vai mitä?

Published with Blogger-droid v2.0

3 kommenttia:

 1. Tyypillistä. Ja tuttua. Norja ei ole kehittynyt byrokratiapuolella samalle tasole kuin muut pohjoismaat. Aina tulee pieniä kommelluksia(jotka kyllä aikaa myöten korjaantuvat) Näitä täällä pitää hoputtaa ja kysellä asioiden etenemistä. Ole vaan tiukkana siellä Navin toimistossa.
  Tasapeli oli jättiyllätys.Joukkueenne historian kaikkien aikojen ensimmäinen piste Rosenborgin kotikentältä :)

  VastaaPoista
 2. NAVin tädit ja sedät eivät tunnu useinkaan olevan selvillä esim. pohjoismaisen sosiaaliturvasopimuksen pykälistä ja soveltamisesta. Joten jos sinusta vähänkään tuntuu, että sinä olet oikeassa ja NAV väärässä, niin ole tiukkana. Saatat kyllä joutua selittämään sekä Ruotsin että Suomen tukisysteemiä jollekin veilederille, joka ei niistä ole ennen kuullut ;)

  Jos tulee oikein tiukka paikka, voisin kuvitella, että miehesi työnantajasta saattaa olla apua. Kun kerran ovat miehesi sinne värvänneet ulkomailta...

  VastaaPoista
 3. KIITOS taas tuhannesti! Ilman teita olisin varmaan mennyt sinne "anteeksi että nyt tänne tulen teitä vaivaaman. Olen vähän tyhmä ja en osaa norjaa" asenteella. ;) Nyt voin sitten mennä reippaana savolaisena sinne selvittelemään. :D No ei vaan.

  Mutta jännä huomata tollaisia pieniä puutteita.

  Pojatkin olivat kuulemma tyytyväisiä tulokseen. Toivotaan vähintään saman linjan jatkuvan. Kyllä joka joukkue aina yhtä Hannu Hanhea kaipaa onnea tuomaan. ;)

  VastaaPoista