torstai 19. huhtikuuta 2012

Kuulumisia

Vähän meidän kuulumisia pitkästä aikaa. :)

Taas ollaan Ennin kanssa kaksistaan kun H on pelireissulla. Se on muuten aika suuri miinus täällä Norjassa asuttaessa, että kaikkialle on pitkä matka. Eli pelireissut kestää aina vähintäänkin pari päivää.  Ja näähän kulkee kaikki reissut bussilla. :D Varmasti aika väsyttävää pojillekin.

Tänään käytiin ilmottamassa Enni neuvolaan. Lähes samanlainen neuvolasysteemi täällä vaikuttaisi olevan kun Ruotsissakin. Saatiin heti tiistaille puolitoistavuotistarkastus ja mukaan täytettäväksi iso pino lappuja. Enni tykkäsi odotushuoneen leikkitilasta niin paljon, ettei olisi halunnut lähteä poiskaan sieltä. :D

Muuten tänne ei kuulu mitään erityistä. Edelleen ollaan pikkasen yksinäisiä täällä keskenämme, mutta ollaan sentään päivittäin käyty leikkipuistoissa edes vähän tutustumassa kavereihin. Enni on muuten tosi kiltti muita lapsia kohtaan ja nätisti antaa tavaroita toisille lainaa ja palauttaa itse lainaamansa lelut omistajalle käteen saakka. :D Ihmeissään neiti tietenkin katselee isompien lasten leikkejä ja ihan rohkeasti menee mukaankin. Tossa keskustan leikkipuistossa on sellaiset isot trampoliinit, jotka on ihan Ennin lemppareita. Typy hyppii niissä kun vanhakin tekijä. Äidin tyttö. ;)

Isi ja penni pomppii

Huomenna tänne tuleekin jo H:n äiti eli Ulla-mummi vierailulle. Saa nähdä  mitä kivaa keksitään. Jos vaikka saataisiin vapaailta ja mentäisiin H kanssa ihan kaksistaan rauhassa syömään miun synttärieden (härregyyd tää on lähempänä kolmeakymppiä jo) kunniaks lauantaina. Lauantaipäivä menee kyllä jumpatessa, kun ilmottauduin yhden uuden lajin koulutukseen ja koulutuksen lounastauolla on oma 75 minuutin jumppa. No pärjäähän sitä aina yhden päivän ilman lounasta. ;) Illalla saaki herkutella sen edestä. Mummilta odotetaankin herkkutulijaisia niin pääsee leipomaan herkkukakkua. :D

Arvatkaa olinko onnessani kun löysin tänään ruotsalaisen lempilehteni tuolta kioskista!!! Ennikin nukkui tänään pitkät päikkärit niin sain rauhassa lueskella Maman ja pari rästissä olevaa norjalaista lehteä. :) Mukava rentoutua välillä lehtien parissa, eikä aina vaan nörtätä täällä koneella.


MAMA ou jee

3 kommenttia:

 1. Ohhoh. Että bussilla mennään. On siinä esimerkiksi Tromssaan asti istumista. Norjassa kun matkanteko maitse ei ole niitä nopeimmin tapahtuvia juttuja. Toisaalta ymmärrettävää. Sogndal on kuitenkin aika pieni seura mahtaviin oslolaisiin ja Rosenborgiin verrattuna. Noh tippeligan voitto, korkeat katsojaluvut ja europelit niin sitten ensi vuonna matkatkin tehdään lentäen :)

  VastaaPoista
 2. Löytyisikö teidän lähistöltä vaikkapa åpen barnehage, jossa voisitte käydä tutustumassa muihin lapsiin ja äiteihin? Alkuvaiheessa juuri tuo tilanne, jossa ei tunne oikeastaan ketään, voi olla aika ikävää aikaa jos mieskin on usein poissa.
  Minä olin ensimmäisen lähes vuoden kotona, ja sosiaaliset kontaktit oli tosi vähissa kun meillä ei oikeastaan ollut edes naapureita, joihin tutustua. Töihin meno moninkertaisti tuntemieni ihmisten määrän =)

  VastaaPoista
 3. Kyllä vain - bussilla nää matkustaa. :D Sitä suuremmalla innolla odotetaan sarjavoittoa. ;)

  Kiitos Heli vinkista; pitää vielä googletella tota åpen barnehagea, Ruotsissa asuessamme siellä tulikin käytyä viikottain. Olisikin ihan huippua, jos täällä vastaavanlainen löytyisi. :) Itsekin tässä innoissani odotan syksyä ja koulun alkua.

  VastaaPoista