perjantai 13. huhtikuuta 2012

Notsete Barnehage

Saatiin eilen päätös Ennin hoitopaikasta syksylle. Me ei ihan ehditty hakemaan päiväkotipaikkaa hakuaikojen sisällä, joten en odottanutkaan että päästäisiin sinne minne haluttiin. Ei päästyy mihinkään niistä. Ennin hoitopaikka on nyt sitten syksystä alkaen 10 minuutin ajomaatkan päässä vuorilla. Onneks sentään oikeaan suuntaan, eli stadikka ja yliopisto ( minähän hain tänne opiskelemaan liikuntaa) on siellä samalla suunnalla. Vaikkakin keskustassa. Enni ajetaan sitten sinne pidemmälle.

Täällä täytyy hoitopaikkaa hakea todella aikaisin. Nyt tämä syksyn hoitopaikkojen haku loppui jo helmikuun alussa. Eli vaikka ajoissa luulin hakevani, niin oltiin siti muutama päivä myöhässä. Enni siis sai  paikan vasta muiden, oikeassa haussa hakeneiden jälkeen. Ihan ymmärrettävää. Ollaan vielä jonossa peruutuspaikoille, sinne, minne ensimmäisenä haluttiin.

Se Ennin tuleva päikkäri on tosi pieni. Pelkästään yksi yhteinen ryhmä kaikille. Saattaa toisaalta olla ihan hyväkin, niin tulee muut lapset helpommin tutuiksi. Tai sitten ne kaikki lapset on jotain kiusaajia ja meidän pikkuinen jää jalkoihin. Vaikka kyllä päiväkoti varmasti tekee ihan hyvää Ennille, kun hän selvästi kaipaa tekemistä ja kaveria pitkin päivää. Täällähän Ennillä ei vielä kavereita olekaan. Mitä nyt puistossa törmäillään muihin. Ainut mikä hieman hirvittää on tietenkin tuo kieli. Enni ei vielä puhu hyvin millään kielellä, niin toivottavasti se ei sitten ole liian pelottavaa, jos toinen ei ymmärrä mitään, mitä hänelle puhutaan. Kävi jo eilen itteäkin itkettämään kun pitää pieni laittaa hoitoon. :(

Mutta toisaalta viihtyihän Enni jo hyvin siellä SATS:in hoitopaikassa Helsingborgissa. Pitää nyt uskotella itelleni syksyyn mennessä, että hyvin neiti siellä pärjää.  Sitten ikääkin on melkein kaksi vuotta.

2 kommenttia:

  1. Suotta huolehdit etukäteen. Tyttärenne tulee päiväkodissa oppimaan norjan ja teiltä äidinkielensä suomen. Selkeintä on, että te kotona puhutte Ennille pelkästään suomea.Jos toinen teistä olisi norjalainen, niin siinäkin tapauksessa kumpikin puhuisi johdonmukaisesti omaa äidinkieltään.
    Kun te olette Sogndalissa ainakin pari vuotta (niin olen ymmärtänyt) ehtii lapsenne hyvin oppia kaksikieliseksi. Hyvä juttu, että menet opiskelemaan ja sulla on myös oma työ ja sitä kautta tutustut muihin. Muuten noin pienellä paikkakunnalla saattaisi olla aika ajoin aika yksinäistä kun miehelläs on noinkin vaativa ja aika lailla sitova ammatti.

    VastaaPoista
  2. Niimpä. Mutta eikös se ole vähän äidin tehtävä - turhasta huolehtiminen. ;) Kummallakaan meistä ei tosiaan ole mitenkään vahva norja, joten ei olisikaan mitään järkeä alkaa "väärää" kieltä opettamaan. Varmasti oppii neiti sitten tarhassa. Syksyä odotellessa.
    Ja kieltämättä täällä jo nyt meinaa välillä seinät kaatua päälle. :D

    VastaaPoista